Op de grens van Melick en Herkenbosch ligt het startpunt van deze wandelroute van 8,87 km. Goed bereikbaar met de auto vanuit Posterbos. Rondom Melick kun je heerlijk wandelen. Met deze route heb je het beste van twee werelden: je loopt door de natuur én door een gezellig dorpje in de omgeving van Vakantiepark ’t Posterbos met een rijke historie.

Sint-Andreaskerk
Vanaf de kruising Exgaard – Heinsbergerweg zie je de Tonnedenhof staan, een boerderij uit de zeventiende eeuw. Daartegenover ligt, net achter het benzinestation, een begraafplaats. Op deze voormalige kerkberg stond in de dertiende eeuw al een kerkje met onderdelen uit de Romeinse tijd. In 1867 werd hier de Sint-Andreaskerk gebouwd. Toen de Duitsers in 1945 de toren op wilden blazen, gebruikten ze een te zware lading, zodat de hele kerk werd verwoest. In de jaren vijftig is de Sint-Andreaskerk in het dorp weer opgebouwd.

Roerdal
De route neemt je ook mee door het dal van de Roer. Aan de oever geniet je van de stilte en het fraaie uitzicht op graslanden, akkers en plukjes bomen. Aan de oostrand van Melick staat de Prins Bernhard, een korenmolen. Het is een in 1999 gebouwde replica van een exemplaar dat in 1944 door oorlogsgeweld vernietigd werd. Tegenover de molen kun je bij Oetsjpanning de Meuleberg terecht voor een drankje met een ambachtelijke vlaai of een heerlijk streekgerecht.

Wil je de verfrissende charme van Midden-Limburg ook eens vanuit het zadel ervaren? Fiets dan route 134339.

Bekijk deze mooie route, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Met dank aan route.nl