0475-402589 | Zwembadweg 2, 6061 EZ Posterholt | 10 km onder Roermond | posterbos@posterbos.nl

Op woensdag 21 maart werd de voortzettende samenwerking m.b.t. de Liberation Route Europe symbolisch bekrachtigd in het Provinciehuis Limburg.

Ook dit jaar wordt de bevrijding van Limburg in de jaren 1944 en 1945 internationaal onder de aandacht gebracht. Dat gebeurt dankzij een verlengde samenwerking van de Provincie Limburg met de Stichting Liberation Route Europe. Dit jaar dragen voor het eerst ook enkele individuele Limburgse gemeenten financieel bij aan de samenwerking. Dit zijn Roermond, Venray, Beek en Eijsden-Margraten.

VVV Midden-Limburg is coördinator voor heel Limburg 

Sinds 2016 is de Provincie Limburg officieel aangesloten bij de Stichting Liberation Route Europe. VVV-Midden-Limburg is coördinator voor de gehele provincie Limburg. Daarmee borgen wij de doorontwikkeling van de Liberation Route in Limburg, krijgt Limburg een positie als bestemming voor herinneringstoerisme en nemen wij deel aan een Europese samenwerking. Limburg onderschrijft met dit collectieve lidmaatschap het belang van herdenken en herinneringstoerisme: het levend houden van de geschiedenis.

Meer praktische informatie over de Liberation Route in Limburg.

Europe Remembers 1944-1945

Momenteel werkt de Stichting Liberation Route Europe aan de ontwikkeling van de internationale campagne ‘Europe Remembers 1944-1945’, die in 2019 en 2020 stilstaat bij 75 jaar bevrijding en het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Provincie Limburg en VVV Midden-Limburg zijn ook partner van deze campagne. Meer info: www.europeremembers.com.