Oorpijn van bladergeritsel? Hoe dan?

4 december 2019

Onderstaand vakantieverslag ontvingen wij van één van onze gasten. Het verhaal kan inspirerend zijn voor 55- plussers die eens lekker een weekje weg willen buiten de schoolvakanties en van ons 20% kortingsaanbod gebruik willen maken! Het is een sappig vakantieverhaal!

Kort voor de meivakantie 2017 besloten mijn man (51) en ik (59) dat we nog graag een weekje weg wilden met onze dochter (15). Sleutelwoorden: rust, natuur, huisje voor niet te veel geld. Wat speuren op internet bracht ons bij ’t Posterbos. We hadden geluk en konden nog een 4-persoonsbungalow boeken. En zo togen we met twee e-bikes achterop de auto, op vrijdag naar Midden-Limburg, een voor ons onbekende regio.

Aangekomen op onze bestemming, raakten we meteen gecharmeerd van het vakantiehuis. Ruim, licht, schoon, en heerlijk vrij. En de rust en natuur die we zochten bleek zelfs op het park al volop aanwezig. Het ‘achtergrondlawaai’ bestaat hier uit geritsel van bladeren en vogelgezang. Wat een stilte! Je zou er als Randstedeling bijna pijn aan je oren van krijgen! De natuur laat zich al vanuit de woonkamer beleven met uitzicht op een flinke groene tuin en regelmatig bezoek van de huiseekhoorn.

Maar ook buiten het park heerste overal rust, zo kwamen wij tot de ontdekking tijdens onze fiets- en wandeltochten in de omgeving. Slechts twee keer mochten we flinke drukte beleven. Op een zonnige zondag fietsten we door Nationaal Park De Meinweg waar het (op de hoofdfietspaden althans) een drukte van belang was. En op 1 mei bezochten we het Outlet Center in Roermond. Dom gekozen natuurlijk, de Duitsers zijn dan vrij. We troffen er Eftelingachtige taferelen aan: lange wachtrijen voor de winkeldeuren.

In De Meinweg kwamen we een paar dagen later tijdens een flinke wandeltocht overigens geen kip tegen. Waar is toch iedereen?  Die vraag hebben we ons meerder keren gesteld en een goede verklaring hebben we niet gekregen. Volgens een uitbater van een restaurantje zou het weer niet goed genoeg zijn voor de lokale mensen om erop uit te trekken. Het was in Limburg ook meivakantie. Maar het weer was wat ons betreft prima geschikt voor buitenactiviteiten: droog, weinig wind. Behalve die dag dat we besloten naar Gaia Zoo (prachtige dierentuin!) te gaan. Toen miezerde het met als gevolg… jawel, dat we ook daar vrijwel niemand tegenkwamen.

Het park kent geen overdaad aan amusementsvoorzieningen, daar is de prijs ook niet naar. Het binnenzwembad van het naastgelegen park hebben we niet bezocht. Te klein om echt baantjes te kunnen trekken. Meer iets voor ouders met kleine kinderen om in te spelen. Wel hebben we een keer gebruikgemaakt van de bowlingbaan. Voor onze dochter hebben we twee dagen een e-bike gehuurd die prima beviel. In het parkrestaurant is het trouwens prima eten tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding. We zijn er meerdere keren geweest en hebben met name genoten van de asperges op het menu.

De directe omgeving van het park is vooral geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Met de Knooppuntenapp van route.nl kun je de mooiste fietstochten samenstellen. Fietstochten die leiden door Limburg, Duitsland en België en dat allemaal op één dag. In een omgeving die nooit verveelt, want het landschap verandert voortdurend. Wandelen kun je er ook naar hartenlust, zowel direct buiten het park als wat verder weg. Limburg is één van de meest populaire toeristische provincies van Nederland en toch loop je elkaar niet voor de voeten. Een prachtige streek om je rust te zoeken en te vinden.

Meer Posternieuws

Geluk delen in Roerdalen

Geluk delen in Roerdalen

Geluk delen in Roerdalen Roerdalen is de perfecte plek om eens lekker erop uit te trekken. In Roerdalen wonen slechts 20.000 mensen. Maar elk jaar zijn er meer dan 250.000 extra overnachtingen. Ook komen nog eens honderdduizenden mensen in Roerdalen wandelen of...

Lees meer
Waarom er op Posterbos geen zwemparadijs is

Waarom er op Posterbos geen zwemparadijs is

We krijgen de laatste tijd weer een aantal malen de vraag: hebben jullie op Posterbos ook een zwemparadijs of een kinderactiviteitenteam? Nee, we hebben geen zwemparadijs. Al zou je ons hele mooie buitenzwembad best wel een klein paradijsje midden in de natuur kunnen...

Lees meer

Forse uitbreiding Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond heeft in 2017 fors uitgebreid, waarbij er 11.500 vierkante meter vloeroppervlakte aan het outlet centrum is toegevoegd. Dat heeft de McArthurGlen Group, beheerder van de designer outlet, aangekondigd. Er zijn zo'n 50 tot 60 nieuwe winkels,...

Lees meer