Omschrijving

Van fietsen door mooie natuurgebieden word je waarschijnlijk al heel gelukkig, maar van deze route word je extra blij. Deze fietstocht neem je namelijk mee langs de plekken waar de inwoners van Roerdalen gelukkig van worden. Ervaar de stilte van het bos, proef de gezellige sfeer en geniet van de gastvrijheid van de dorpjes en neem de tijd om deze geluksplekken op je in te laten werken.

25 plekken van geluk
Het officiële start- en eindpunt van deze route ligt in het dorp Sint Odiliënberg, op 3 km van Vakantiepark ’t Posterbos. Maar u kunt ook vanaf knooppunt 69 direct vanaf Posterbos starten. De route loopt vlak langs het park!
Vanuit hier verken je mooiste plekken van de gemeente Roerdalen. De gemeente Roerdalen bestaat uit zes dorpen met 20.000 inwoners. Al deze mensen proberen net als iedereen zo gelukkig mogelijk te zijn en daarvoor bezoeken ze allemaal hun eigen geluksplekken naar keuze. Uit al deze plekken zijn uiteindelijk 25 plekken van geluk gekozen door de gemeente, waarvan zes plekken voor kinderen.
Actief werken aan gelukkig zijn
Op elke plek krijg je drie leuke tips om uit te voeren. Probeer deze tips samen met anderen uit en het geluk komt vanzelf. Het is belangrijk om ook daadwerkelijk creatief en actief bezig te zijn. Van alleen lezen over geluk zul je waarschijnlijk niet snel gelukkiger worden. Je moet er nu eenmaal iets voor doen.
Meer informatie
Hiernaast ziet u de complete route op de kaart. Op route.nl kunt u ook de route downloaden. Deze route neemt je mee langs de geluksplekken 9, 3, 5, 25, 24, 18, 19, 20, 22 en kindergeluksplek K2. Bij de receptiemedewerkers van Posterbos is een brochure verkrijgbaar waarin alle geluksplekken beschreven staan met een handige plattegrond erbij. Geniet van alle plekken en deel je ervaring en ontdekking met je vrienden en de rest van de wereld via Facebook of via Twitter.
Deze route is één van de 31 geselecteerde routes voor de Meimaand Fietsmaand 2016. De meimaand Fietsmaand is al jarenlang een groot evenement voor recreatieve fietsers. Route.nl voorziet fietsliefhebbers ieder jaar weer in de maand mei van mooie fietsroutes in samenwerking met VVV en partners. Benieuwd naar het ontstaan van deze maand voor fietsliefhebbers? Lees dan dit artikel