Omschrijving

 

 

Posterholt, Sint Odiliënberg, Roermond

Tijdens deze bijzondere fietsroute op het randje van Duitsland beleef je ‘roerige tijden. Je kunt starten bij Vakantiepark ’t Posterbos, fietst naar knooppunt 59 en start met de route.

 

Fietsen langs Duitsland

Eerst eens een stuk langs de Duitse Grens. Hier kom je de rivier de Roer tegen, een zijrivier van onder meer de Maas. In Nationaal park De Meinweg kun je zomaar een kleine aardbeving beleven hoewel de laatste in 1992 was. Dit komt door de Peelrandbreuk. Deze loopt globaal van de Gitstappermolen bij de grens via Roermond richting Meijel, op de grens met Brabant.

In de Luzenkamp geniet je van nog meer natuur. Na Roermond passeer je de Linnerheide, waar Dikke Amerikaanse eiken, douglassparren, jonge berken en uitgebreide aanplant elkaar afwisselen.

Aangekomen bij Sint Odiliënberg is de Basiliek een mooie aangezicht om even bij stil te staan. Verderop kun je Kasteel Aerwinkel bekijken en eenmaal weer aangekomen in Posterholt kun je kiezen uit verschillende etablissementen om even bij te komen van je fietstocht. Of weer naar je vakantiehuis te fietsen en bij het buurpark te genieten van een goede maaltijd bij restaurant TImber.